18. 6. 2024   |   svátek má Milan
 

Šneci z listového těsta se šunkou a sýrem

Název Množství a jednotka
listové těsto 500 g
šunka 300 g
eidam 300 g
pizza koření
vejce 1 ks

předkrm
Porce: 6
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Listové těsto rozkrojíme napůl, každou polovinu vyválíme do tenka, poklademe plátky šunky, na šunku poklademe plátky eidamu, okořeníme grilovacím, nebo jakýmkoliv kořením na maso, klidně i pizza kořením, stočíme a nakrájíme na kolečka o tloušťce cca 1 cm. Klademe na plech vyložený pečícím papírem řezem dolů. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme dozlatova.


 


RECEPTY

Kotlety na šlehačce

Postup: Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová štóla

Postup: Máslo (150 g) utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, tvaroh, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na šalvěji

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, osušíme čistou utěrkou, osolíme, potřeme prolisovaným... zobrazit recept

RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...